Kos på Orsetra

Søndag 17. januar arrangerte Freimarkas venner fellestur med etterfølgende kos på Orsetra.

Grethe og Johan Arnt Solli-Sæther var turledere av fellesturen som startet fra Prestmyra. De var 12 i følget. Eldste deltaker var 83-årige Olaf Grimsmo. De mange som kom opp til Orsetra ble positivt overrasket da de ble møtt med bålkos, solbærtoddy, kaffe og kjeks.


Det var flest deltakere av den faste gjengen som går til Orsetra, men også noen nye ansikter som ikke har vært på denne trimposten tidligere. Det ble tegnet seks nye medlemmer i Freimarkas venner som nå har nesten 200 medlemmer.

Alf Gundersen og Helge Maur var «vertskap» på Orsetra. Det krever sitt å lage kosestund ut i naturen, uten vann og brensel så en 15 kilos sekk i løs nysnø merkes. Gundersen og Maur var på Orsetra ved 10-tida om morgenen og tente bål og gjorde alt klart. Det var kommet såpass mye nysnø at Alf Gundersen måtte ut med snøscooteren og kjøre opp skispor allerede før natta grydde av dag. Men det er bare en glede for Freimarkas venner å gjøre noe positivt for de mange brukerne av dette flotte friluftsområdet.

Orsetra hadde om lag 40 besøkende denne litt kalde søndagen. Dette frister til gjentakelse, og da ved en av de andre trimpostene i marka.

Helge Maur, Freimarkas venner

0
Feed